Tilvænning
Tandprotese Teamet hjælper altid med vejledning og gode råd omkring din nye protese og hvordan du får en god start, og så kort tilvænningsperiode som mulig.
Læs mereNår du ikke længere kan bevare dine naturlige tænder, er der behov for en helprotese.
Helprotesen erstatter de mistede tænder og støtter kinder, kæbeled og læber samt sikrer tyggeevnen og bevaring af dit naturlige udseende. Helprotesen fremstilles efter præcise aftryk af gummerne, således at proteserne suger sig fast på slimhinderne og dermed sidder optimalt fast.
Der findes forskellige typer helproteser som beskrives herunder, men vi rådgiver og hjælper dig naturligvis med at finde den type protese som er den helt rigtige til dig.
Tandprotese Teamet hjælper altid med vejledning og gode råd omkring din nye protese og hvordan du får en god start, og så kort tilvænningsperiode som mulig.
Læs mere
Har du naturlige tænder, som ikke længere kan bevares, kan de erstattes af en tandudtrækningsprotese, også kaldet en immediatprotese. Denne type protese fremstilles, således at du ikke behøver at gå uden tænder, og så du bevarer dit naturlige udseende. Tandudtrækningsprotesen fremstilles efter aftryk af dine naturlige tænder og kan laves som en nøjagtig kopi, så ingen kan se, at du har fået en tandprotese.
Protesen indsættes straks efter tandudtrækningen, så du ikke går uden tænder. Samtidig beskytter protesen området, hvor der er fjernet naturlige tænder – som et slags plaster på såret. Efterfølgende vil der være behov for tilpasninger af protesen, da der løbende sker en ændring af gummens facon. Efter ca. 6-12 måneder har gummen fået sin endelige form, og tandprotesen forsynes med en endelig fast bund.
Har du ikke har sunde naturlige tænder tilbage, men stadig ønsker en protese, der sidder fast, kan en implantatprotese, også kaldet en tryklåsprotese, være løsningen. En implantatprotese kan give trygheden og æstetikken tilbage i hverdagen, så du kan spise og grine afslappet uden at være nervøs for, at protesen løsner sig.
Tryklåsprotesen sidder fast på små trykknapper. Trykknapperne fungerer som kunstige tandrødder (implantater), hvorpå der monteres en lille kugle. Implantatsystemet kan også bruges, hvis man ikke ønsker ganeplade i overkæbeprotesen og kan også monteres i eksisterende tandproteser. Med implantater undgår du risikoen for ømhed i gummerne og problemer med at tygge maden.
Vores gummer ændrer sig igennem hele livet. Derfor vil der løbende være behov for tilpasning af protesen. Dette kaldes også for rebasering.
Læs mere
Titaniumgane er en ektra stærk protese. Hvis du har et kraftigt bid eller skærer tænder, kan en traditionel helprotese ofte ikke holde til belastningen, og der vil efter kort tid opstå brud, og protesen kan knække. I disse tilfælde tilbyder Tandprotese Teamet en titaniumgane, som er 10 gange så stærk som en almindelig akryl gane.
Vores titaniumganer er derudover en tredjedel tyndere og fylder derfor langt mindre i munden.
Har du problemer med, at din underprotese sidder løs eller generer, kan vi hos Tandprotese Teamet fremstille en blød bund af silikone i din protese.
Denne bløde silikonebund vil få protesen til at ligge mere stabilt på gummen. Udover at det bløde materiale fordeler trykket ud over et større område, er det samtidig skånsomt overfor følsomme og irriterede gummer.
Selv små justeringer af din tandprotese kan gøre en stor forskel.
Du er altid velkommen til at spørge eller forhøre dig om mulighederne.